söndag 26 augusti 2012

En osannolik loppistur.

Som ni kanske känner till är jag en samlare av Rolf Palms keramik sedan många år.Har på många olika ställen i Sverige klämt och noggrant granskat olika föremål.En del har köpts och en del har ratats.
Under vår tur denna sommar till Skåne och Höganäs så kom jag över en liten tidig vas av Rolf daterad 1955.Trots en liten skada så köpte jag denna vas då jag aldrig sett denna modell tidigare och den bör vara gjord i en mycket liten upplaga.


Så igår Lördag bestämde vi oss för en tur till Norrköping.Efter ett stopp i Söderköping där vi inte blev lottlösa heller,kliver vi in på  Erikshjälpens stora loppis.Mycket folk och mycket grejor.Men fyndfaktorn bör inte vara så stor.Min vana trogen styr jag stegen mot porslin och keramikhyllorna.
Och direkt ser jag något bekant,lyfter upp en liten fantastisk vas av,ja just det Palm.Samma modell och samma datering.Men denna vas var felfri och kostade 10 kr.

 
Tage Danielsson hade ju en uppfattning om sannolikheten en gång i tiden.Och man kan ju undrar hur stor sannoligheten är att man ska springa på två av dessa vaser under några sommarveckor. 
Jakten går vidare!

1 kommentar: