söndag 8 juli 2012

Loppissafari

Ett åskväder med regn drar fram över Småland.Så det får bli inomhusaktiviteter idag.Och ett utmärkt tillfälle för lite keramikbloggande.
Den senaste veckan har präglats av barndop i Härjedalen och därmed tillfälle att utforska en del loppisar på annat håll än hemma i Småland.Det blev även ett besök på antik o samlarmarknaden i Nora.


Jag är väldigt förtjust i Gabi Citron-Tengberg fina Lövafat som gjordes under en kort tid under 50-talet på Gustavsberg.Detta hittade jag i Nora.


En annan favorit som jag skrivit om tidigare här på bloggen är Agne Aronsson.Ett givet köp när jag hittar något av honom.Denna vas fick följa med hem från Nora.


Halva priset för Ingrid Atterberg på Loppis i Falun.Då blir det billigt!! Utöver detta keramik av Stålhane, glas av Bengt Orup och Erik Höglund.Detta var ett axblock av inköpen på vår resa norrut.På hemmaplan hittade jag denna väggklocka av Marianne Westman.


Och denna underbara kanna av Hertha Bengtsson båda från Rörstrand.Märkligt att man i Juli månad med så många semesterfirande loppisrävar kan göra såna fynd.Är du intresserad av något jag visat här maila mig..

Ni missar väl inte Helsingborgs Auktionsverks keramikauktion den 29 juli katalogen hittar du här verkar intressant med mycket trevlig keramik för alla smakriktningar.2 kommentarer:

  1. Trevligt med nya jaktmarker....

    SvaraRadera
  2. Inte helt otippat så är det klockan jag gillar bäst.
    Äger ingen sådan ännu, har sett dem några gånger men alltid tyckt att priset varit för högt.

    SvaraRadera