onsdag 27 juli 2011

Degeberga Marknad

Hemma igen efter en regnig tur till Skåne och Degeberga Marknad.Resan har varit synnerligen givande med många trevliga inköp och mycket fina föremål att beskåda.Här några bilder från marknaden.


Vaser av Patric Nordström och Hans Hedberg.



Detta bord pryds bl.a. av vaser av Stålhane och Rolf Palm. 

Som sagt mycket nöjd med mina egna inköp på denna resa.Nu skall allt diskas och i vissa fall även identifieras.Det mesta kommer snart att vara till försäljning men några objekt får nog stanna i min samling.Ser du något av intresse så hör av dig till mig så kanske vi kan komma överens.


Här en bild på mina inköp denna helg.Här finns Ekebykeramik av Atterberg,Dansk keramik från Saxbo Eva St.Nielsen och Jörgen Mogesen.Rolf Palm,Kaj Fogelberg,Sven Hovferberg,Gabi,Agne Aronsson Wallåkraminiatyrer.Och en fantastisk fin vas av Hilma Persson-Hjelm.Och slutligen lite glas av Erik Höglund.

fredag 22 juli 2011

Skåneturnè

Nu packas det för den årliga skåneturnèn.Med Degeberga samlarmarknad som resans höjdpunkt.Hoppas på många trevliga fynd.Besök på Höganäs museum med visning av föremålen till keramikauktionen är också inplanerad.
Jag återkommer med rapport från resan och förhoppningsvis många nya keramikföremål att visa upp.


Keramik av Brita Mellander-Jungerman som pryder min nysnickrade altan.

söndag 17 juli 2011

Claes Thell keramiktavlor del 4

Här kommer så den sista av mina keramiktavlor av Claes Thell.Denna är utan titel och endast numrerad 18/300.


Alltså en upplaga på 300.

fredag 15 juli 2011

Claes Thell keramiktavlor del 3

Här kommer dagens två bidrag av Claes Thells keramiktavlor.Dessa daterade 1977 och 1980


Naturen gör mig ödmjuk 1977 Upplaga 200
Höganäsmöbler AB


Utan titel 1980 Upplaga 150

ABF Helsingborg


Den sjunde och sista i min samling kommer imorgon.Jag vet att det finns ytterligare tavlor gjorda av Claes.Har du någon information om detta så hör gärna av dig.




torsdag 14 juli 2011

Dagens keramiktavlor av Claes Thell.

Fortsätter min presentation av keramiktavlor av Claes Thell.Dessa är daterade 1975 och 1976.


Som tack för fåglar som sjunger.Upplaga 200
Telepersonalens konstklubb.



Förankrad i ett ursprung.Upplaga 200


I morgon kommer jag presentera ytterligare tavlor.Så jag hoppas du kommer tillbaka.
  

tisdag 12 juli 2011

Keramiktavlor av Claes Thell

Jag har under åren samlat på mig keramiktavlor av Claes Thell både orginal och numrerade upplagor för bl.a. Lions och diverse företag.Dom har för mig ett mycket högt konstnärligt värde och säljs ofta till mycket låga priser.
Dom numrerade upplagorna kan man jämföra med konstnärers litografier eller serigrafier tycker jag.Så samlar du på Claes Thells keramik skall givetvis även dessa tavlor ingå i samlingen.Tänkte dom närmaste dagarna presentera några av dessa keramiktavlor.Och börjar med dom äldsta i min samling.

Kretsgång 1974
Till Telepersonalens konstklubb
Helsingborg


Vårt ursprung i framtid 1974
Till Lions Club Kullabygden

söndag 10 juli 2011

Keramikauktion Höganäs

En av årets mest eftertraktade auktioner för en keramiksamlare hålls av Helsingborgs Auktionsverk den 31/7. Auktionen hålls som vanligt på Höganäs Museum.
Efter en genomgång av katalogen kan jag konstatera att det finns ett stort antal intressanta objekt för oss keramikälskare.

Oxblodsvas av Henning Nilsson



Ett stort antal föremål av Rolf Palm här några exempel.


En golvvas 53 cm. hög.




Ta tillfället att starta upp en fin samling av Wallåkraminiatyrer.

Snart är det dags för vår årliga Skåneresa med Antik o Samlarmässan i Degerberga som höjdpunkt.Hoppas även på ett antal besök av keramiker,loppisbodar och antikaffärer.

fredag 1 juli 2011

En lyckosam loppisrunda

Igår gav vi oss iväg till den fina sommarstaden Västervik för diverse inköp.Och naturligtvis besök på diverse loppisar.Efter två resultatlösa besök, så plötsligt stod dom där två fina miniatyrer av Sven Hovferberg.


Sven Hofverberg  1923-1998 var verksam i Landskrona.Arbetade med unikt stengods och var framförallt intresserad av olika glasyrer.Hans gods är ofta märkt med det glasyrnr. han använt.
Han signerade sitt gods med SH eller tryckt Sven Hofverberg.Samlarvärt med stigande priser.

Utöver detta hittades en fräck fågel med punkfrisyr som bara måste få komma med hem.Efter lite forskande på signaturen visade det sig vara en för mig okänd keramiker som heter Gudrun Kellerman.



Idag skall vi försöka hinna med en auktion och därefter Antikmässan i Oskarshamn.Vi får hoppas på fler fynd att avrapportera.